gastro postao
Jednostavna musaka sa sezonskim povrćem i sirom predstavlja savršen ručak
Ljeto je, vruće je, znate i sami što vam se dogodi kad se nakrkate roštilja - prema tome, eto jela mjeseca!
Potrebno vam je
- 350 g tikvica
- 300 g patlidžana
- 300 g rajčice
- 600 g mozzarelle
- 0.50 l vrhnja za kuhanje
- 1 žumanjak
Priprema
- Tikvice i patlidžan narežite uzdužno na pola centimetra debele kriške, posolite, prepržite s obiju strana i odložite na papir da upije ulje.
- Rajčice narežite na kolutove i pustite da se ocijede.
- Mozzarellu ili gaudu krupno naribajte; vrhnje i žumanjak dobro izmiješajte. U nauljen lim za pečenje naizmjence redajte tikvice, sir, patlidžan, sir, tikvice, sir, patlidžan, sir i na vrhu rajčicu.
- Prelijte vrhnjem i pecite u pećnici na 180°C od 45 do 50 minuta.
Dobar tek!