Recepti 03. lipnja 2017.

Na roštilj bacite breskve

breskve
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako vam je stalo do toga da kupujete svježe i domaće voće, potražite breskve čija sezona upravo počinje i traje sve do rujna. Ovu voćku možete jesti bez grižnje savjesti jer prosječno ima tek 60 kalorija po komadu, a lako se kombinira s brojnim drugim namirnicama.

Iskoristite roštilj i za pripremu brzog i jednostavnog deserta od breskve. Dovoljno ju je samo narezati, pomiješati s malo ruma, tamne čokolade i cimeta, zamotati u aluminijsku foliju i staviti na rešetku. Bitno je da to bude nakon što se meso ispeklo i žar je slab, a ova je mirisna poslastica gotova za svega desetak minuta.

 

napitak od breskve Možda vas zanima... Osvježenje: Slatki ljetni napitak od breskve None

 

Nekih unaprijed određenih mjera nema- sve ovisi o vašim preferencijama. Možete dodati i sušene grožđice, ali i drugo svježe voće, poput krušaka i jabuka, koje se neće raskuhati u vlastitim sokovima. Poslužite staklenim zdjelicama uz šlag, kuglicu sladoleda ili rashlađenu kremu od vanilije.

Sljedeći put nakon ražnjića i pljeskavica uživajte i u ovom zdravom desertu!

Stiglo je proljeće, stigao je i Chill&Grill. I to ravno u vaše domove. Zbog pandemije korona virusa najveći prvomajski festival roštiljade u Hrvatskoj ove će se godine umjesto na Bundeku održati u tvojoj kuhinji, balkonu, dvorištu ili terasi kuće i stana jer #ostanidoma je najsigurnije i upravo tamo će ti stići sve što trebaš za Chill&Grill. Dovoljno je da pratiš missGastro i 24sata i saznaš sjajne nove recepte kako pripremiti omiljene burgere, kotlete, ćevape, povrće, lepinje i sve ono drugo što želiš staviti na roštilj, a čeka te i niz nagrada koje smo pripremili za čitatelje diljem Hrvatske. Saznaj više!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.