gastro postao
Pogače možete ispeći i u tavi s neprianjajućim dnom, nauljite je, stavite tijesto i pecite nekoliko minuta sa svake strane
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 179
Naan
- 150 ml mlijeko kravlje, punomasno
- 2 mala žlica šećer, kristal
- 2 mala žlica suhi kvasac
- 450 g pšenično brašno, bijelo
- 1 mala žlica prašak za pecivo
- 2 žlica ulje, biljno
- 150 ml jogurt (3.2% masti)
- 1 kom jaje kokošje
Potrebno vam je
- 1.50 žlica ulje maslinovo
- 2 režanj češnjak
- 0.50 mala žlica crvena paprika
- origano
- sol
Priprema
Bez obzira na to što se naan tradicionalno mijesi nekoliko puta, bit će ukusan i ako se tijesto jedanput premijesi nakon dizanja.
- Ulijte mlijeko u zdjelu pa dodajte žličicu šećera i kvasac. Pomiješajte. Ostavite sa strane dok se kvasac ne rastopi, 15-20 minuta. Prosijte brašno, sol i prašak za pecivo. Dodajte žličicu šećera, mješavinu s kvascem, ulje, jogurt i istučeno jaje. Pomiješajte i napravite kuglu.
- Ponovno izmijesite tijesto i napravite kuglu. Ostavite poklopljeno na toplom oko sat vremena. Zagrijte pećnicu na najvišu temperaturu i zagrijte lim za pečenje. Tijesto podijelite na loptice. Jednu po jednu razvaljajte u tanki krug.
- Stavite ih u lim za pečenje na tri minute pa prebacite na desetak sekundi pod grill dok ne posmeđe. Premažite mješavinom maslinova ulja, soli, origana, češnjaka i paprike pa kratko vratite u pećnicu.
Izvor Skuhatćute