Recepti 03. listopada 2014.

Naan - azijski kruščići

gastro postao gastro.24sata.hr
Pogače možete ispeći i u tavi s neprianjajućim dnom, nauljite je, stavite tijesto i pecite nekoliko minuta sa svake strane

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 179

Naan

  • 150 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 2 mala žlica šećer, kristal
  • 2 mala žlica suhi kvasac
  • 450 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 mala žlica prašak za pecivo
  • 2 žlica ulje, biljno
  • 150 ml jogurt (3.2% masti)
  • 1 kom jaje kokošje

Potrebno vam je

  • 1.50 žlica ulje maslinovo
  • 2 režanj češnjak
  • 0.50 mala žlica crvena paprika
  • origano
  • sol

Priprema

  1. Bez obzira na to što se naan tradicionalno mijesi nekoliko puta, bit će ukusan i ako se tijesto jedanput premijesi nakon dizanja.
  2. Ulijte mlijeko u zdjelu pa dodajte žličicu šećera i kvasac. Pomiješajte. Ostavite sa strane dok se kvasac ne rastopi, 15-20 minuta. Prosijte brašno, sol i prašak za pecivo. Dodajte žličicu šećera, mješavinu s kvascem, ulje, jogurt i istučeno jaje. Pomiješajte i napravite kuglu.
  3. Ponovno izmijesite tijesto i napravite kuglu. Ostavite poklopljeno na toplom oko sat vremena. Zagrijte pećnicu na najvišu temperaturu i zagrijte lim za pečenje. Tijesto podijelite na loptice. Jednu po jednu razvaljajte u tanki krug.
  4. Stavite ih u lim za pečenje na tri minute pa prebacite na desetak sekundi pod grill dok ne posmeđe. Premažite mješavinom maslinova ulja, soli, origana, češnjaka i paprike pa kratko vratite u pećnicu.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.