gastro postao
Meso nadjenite lukom, rajčicama, kajmakom i svježom paprikom
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 381
Potrebno vam je
- 1000 g svinjski kare
- 2 kom slatka paprika
- 2 kom crvena paprika
- 2 kom luk ,crveni
- 3 kom rajčica, crvena
- 100 g kajmak
- sol
- svježe mljeveni papar
- 2 žlica ulje suncokretovo
- čili papričica,sušena
- čili u prahu
Priprema
- Kare lijepo obradite i očistite od masnoće i kožice. Tankim oštrim nožem po duljini, kroz sredinu karea, napravite „džep”.
- Na zagrijanom ulju propržite sitno nasjeckan luk. Dodajte papriku narezanu na kockice. Promiješajte. Stavite oguljene rajčice, također narezane na kockice, sol, papar i zdrobljeni čili. Kad je sve omekšalo, a neposredno pred punjenje, dodajte kajmak i promiješajte.
- Pripremljeni „džep” u kareu napunite opisanim nadjevom, a otvor zatvorite čačkalicom.
- Kare posolite, premažite ga uljem i pecite na roštilju, s okretanjem, petnaestak minuta.
Meso nadjenite lukom, rajčicama, kajmakom i svježom paprikom