Recepti 10. srpnja 2017.

Najslađi ljetni sladoled od samo dva sastojka

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ljeto je doba jednostavnih zalogaja i osvježavajućeg voća. Spojite te dvije komponente pa uživajte u ledenom desertu za koji će vam biti potrebna svega dva sastojka.

Lubenica je definitivno ona vrsta ljetnog voća u kojem možemo uživati dok u potpunosti ne nestane. Prepuna je vode i idealan je odabir za učinkovitu hidrataciju u vrijeme vrućih dana. Osim u svježoj, u lubenici možete uživati i u obliku jednostavnog sladoleda od dva sastojka.

 

Možda vas zanima... Pozdrav ljetu: Sladoled od malina koji nas je oduševio Kolumne

 

lubenica | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Spojite lubenicu s mentom, sve zajedno dobro usitnite i zamrznite. Jednostavan, osvježavajuć i sladak desert bit će spreman prije nego možete zamisliti. Sve što trebate jest izdubiti lubenicu, meso očistiti od koštica pa ga ubaciti u blender i usitniti.

Za to vrijeme svježe listove mente protrljajte između prstiju pa ih nasjeckajte ili ih lubenici dodajte u komadu. Trljanjem će iz mente izaći bogatiji okusi koji će vaš sladoled učiniti još ukusnijim.

 

Možda vas zanima... NICEcream: Priča o zdravom domaćem sladoledu Kolumne

 

Osim mente i lubenice, sladoledu možete dodati i sok jednog limuna koji će dodati divnu notu kiseline. Kada ste pomiješali sve sastojke, ubacite ih u kalupe za sladoled ili plastičnu posudu pa spremite u zamrzivač. Pustite da sladoled odstoji nekoliko sati kako bi se stisnuo.

Poslužite odmah po vađenju iz zamrzivača.

 

Možda vas zanima... Poptails: Sladoled za odrasle koji ćete obožavati Špajza
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.