Recepti 10. ožujka 2017.

Najukusniji smotuljci od špinata s feta sirom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Gladni ste i razmišljate što skuhati, ali vam se još ne kuha glavno jelo i samo biste nešto prigrizli? Onda imamo super ideju za vas!

Napravite ove slane savitke sa špinatom i feta sirom i sigurno nećete požaliti. 

Za najbolji okus i doživljaj, poslužite ih još tople. Ako vam ostane za drugi dan (teško, ali moguće) pospremite ih u pećnicu -nemojte ih pokrivati kako se ne bi navlažili.

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Sastojci:

  • 250 g smrznutog špinata (odmrznuti ga)
  • 1/2 šalice zdrobljenog feta sira
  • 1/4 šalice luka narezanog na kockice
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 žlica nasjeckanog kopra
  • 1 češanj češnjaka, nariban
  • Sol i papar
  • 2 jaja
  • 500 g lisnatog tijesta
  • Posuda za pečenje s kalupima za muffine (12 kalupa)

Priprema:

  1.  Dobro ocijediti prethodno odmrznut špinat
  2. Pomiješati u posudi špinat, sir, luk, maslinovo ulje, kopar i češnjak te posoliti/popapriti po želji
  3. Razmutiti jaje i dodati prethodno napravljenoj smjesi te sve dobro izmiješati
  4. Razvući tijesto i narezati ga na 12 komada te poslagati u podmazane kalupe
  5. U svaki kalup, staviti dio smjese i pokriti tijestom koje je višak; pritisnuti da gornji dio bude pokriven tijestom
  6. Razmutiti jaje i premazati tijesto; po želji, posipajte sjemenkama sezama ili lana
  7. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva i peći otprilike 20 minuta (dok ne postane zlatno smeđe)

I to je to! Vaše predjelo je gotovo! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.