gastro postao
Američka kuharica Kelsey Nixon za magazin Skuhatćute je otkrila svoj recept za pečenku
Vrijeme pripreme: više od 180 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 294
Potrebno vam je
- 1800 g govedina, mršava
- 2 žlica ulje maslinovo
- 2 kom mrkva, crvena
- 2 kom celer, korijen
- 1 vezica ružmarin
- 4 režanj češnjak
- 1 šalica crno vino
- 2.50 šalica goveđi temeljac
- sol
- papar
Priprema
- Meso obilno pospite solju i paprom. U posudi za pečenje zagrijte dvije žlice ulja. Ispecite meso sa svih strana da bude smeđe.
- Izvadite ga na dasku za rezanje. U posudu dodajte još ulja ako treba, narezano povrće i začinite.
- Dodajte svežanj začina (ružmarina, peršina, estragona) i sve pecite pet-deset min. Umiješajte češnjak i kuhajte minutu. Ulijte 3/4 šalice vina i reducirajte napola.
- Vratite meso u posudu i dodajte temeljac. Zakuhajte i pokrijte posudu pa je stavite u pećnicu na 175°c na 3,5-4 sata
- Izvadite meso i pokrijte ga folijom dok se odmara. Dodajte posudu na štednjak, dodajte preostalo vino i reducirajte napola kuhajući deset min.
- Procijedite umak i začinite pa pomiješajte s narezanim mesom.
Izvor Skuhatćute