Recepti 13. listopada 2014.

Nedjeljna pečenka

gastro postao gastro.24sata.hr
Američka kuharica Kelsey Nixon za magazin Skuhatćute je otkrila svoj recept za pečenku

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 294

Potrebno vam je

  • 1800 g govedina, mršava
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 2 kom mrkva, crvena
  • 2 kom celer, korijen
  • 1 vezica ružmarin
  • 4 režanj češnjak
  • 1 šalica crno vino
  • 2.50 šalica goveđi temeljac
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Meso obilno pospite solju i paprom. U posudi za pečenje zagrijte dvije žlice ulja. Ispecite meso sa svih strana da bude smeđe.
  2. Izvadite ga na dasku za rezanje. U posudu dodajte još ulja ako treba, narezano povrće i začinite.
  3. Dodajte svežanj začina (ružmarina, peršina, estragona) i sve pecite pet-deset min. Umiješajte češnjak i kuhajte minutu. Ulijte 3/4 šalice vina i reducirajte napola.
  4. Vratite meso u posudu i dodajte temeljac. Zakuhajte i pokrijte posudu pa je stavite u pećnicu na 175°c na 3,5-4 sata
  5. Izvadite meso i pokrijte ga folijom dok se odmara. Dodajte posudu na štednjak, dodajte preostalo vino i reducirajte napola kuhajući deset min.
  6. Procijedite umak i začinite pa pomiješajte s narezanim mesom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.