Recepti 16. srpnja 2017.

Nemojte zanemariti juhe - najbolji ljetni recepti

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Dosad smo vam predložili niz osvježavajućih napitaka, slastica koje se ne peku, laganih ljetnih ručaka i ideja za kuhanje u dvorištu. Vrijeme je da vam ljetne dane olakšamo i brzim receptima za ukusne juhe.

Nezaobilazne su kremaste juhe od tikvica. Čini se kako su tikvice jedna od najpopularnijih ljetnih namirnica pa stoga ne iznenađuje da su kraljice i među juhama. U nastavku su dva recepta – jedan s namirnicama koje zasigurno imate u svojim špajzama i hladnjacima i unaprijeđenu verziju s curry prahom i svježim đumbirom

 

Možda vas zanima... Sve što ti treba: Fina krem juha od tikvica Recepti

 

Možda vas zanima... Krem juha od tikvica i zelenog curryja Kolumne

 

Vjerujemo da često pripremate i ukusne juhe od brokule. U nastavku su također dva odlična recepta, jedan s kockicama krumpira i drugi s primamljivim cheddar sirom.  Ova će vas jela zasititi pa tako ne morate pripremati ništa drugo. 

 

Možda vas zanima... Okrijepite se gustom juhom od brokule i krumpira Recepti

 

Možda vas zanima... Neodoljivo kremasta juha od brokule i sira Recepti

 

Naša blogerica Anita Karaman za ljubitelje mediteranske hrane pripremila je genijalnu juhu od mlade artičoke i tortelina koje je napunila ricottom. Teško ćete odoljeti ovoj aromatičnoj juhi, baš kao i neobičnoj kombinaciji lubenice, mente i kokosovog mlijeka koju je osmislio kolumnist Vedran Bošković. 

 

Možda vas zanima... Juha od artičoka i boba s domaćim tortellinima Kolumne

 

Možda vas zanima... Zanosna hladna juha od lubenice Kolumne

 

Za kraj preostaju dvije nježne krem juhe. Prva je pravi izbor za obožavatelje morskih plodova jer kombinira račiće sa slatkastim kukuruzom. U našem je receptu krumpir, ali vi možete eksperimentirati i zamijeniti ga cvjetačom ili pastrnjakom. Posljednji je recept  grčka juha od limuna, kopra i riže u koju po želji možete dodati i piletinu.

 

Možda vas zanima... Ukusna gusta juha s kukuruzom i račićima Recepti

 

Možda vas zanima... Okus koji će vas osvojiti - grčka juha od jaja i limuna Recepti

 

Isprobajte sve juhe s našeg popisa i pošaljite nam svoje omiljene ljetne recepte.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.