Recepti 24. ožujka 2017.

Neodoljivo kremasta juha od brokule i sira

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ova divna juha upravo je ono što vam treba za završetak dugog radnog tjedna

Umirujuća i kremasta juha, zapravo je najbolji način za dan poput petka - kada je vikend pred nama, i sretni smo jer je radni tjedan konačno gotov!

Ovo je jedna od onih divnih juha koje vas razgale kada ih probate i dan vam odmah bude mrvicu ljepši!

Slasna kombinacija brokule i mirisnog cheddara sjajno je spojena u ovu divnu kremastu juhu. Sve što trebate jest komad hrskavog kruha kojeg ćete umakati u ovo savršenstvo!

Sastojci:

  • 1 žlica rastopljenog maslaca
  • pola nasjeckanog luka
  • 1/4 šalice rastopljenog maslaca
  • 1/4 šalice brašna
  • 2 šalice vrhnja za kuhanje s mlijekom
  • 2 šalice pilećeg temeljca
  • 1/2 glavice brokule, natrgane na cvjetiće
  • 1 šalica mrkve, naribane
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • 250 g naribanog cheddara
  • sol i papar
  • hrskavi kruha za posluživanje

Priprema:

  1. Kratko popržiti luk na žlici maslaca pa ga izvaditi iz tave
  2. Popržiti na 1/4 šalice maslaca brašno pa dodati vrhnje za kuhanje pomiješano s mlijekom (pola-pola) 
  3. Zaliti temeljcem, pustiti da zakuha i smanjiti vatru te pustiti da krčka 20 minuta
  4. Dodati brokulu, luk i mrkvu i kuhati još 20 - 25 minuta
  5. Posoliti i popapriti po želji
  6. Dodati naribani sir i muškatni oraščić, promiješati i pustiti da se sir rastopi pa maknuti s vatre
  7. Poslužiti toplo, s kruhom.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.