Recepti 01. svibnja 2018.

Nestaje u trenu: Naopaka torta od ananasa

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Recept za ovu retro ljepoticu datira iz čak 1920. godine.

Osvježavajuća torta od ananasa za osvježavanje nakon odličnog roštilja. Ova sočna torta poslužit će  i kao ukusan ukras vašeg stola. Koliko brzo se priprema, toliko brzo i nestaje s tanjura!

 

Limunada s jagodama Možda vas zanima... Limunada s jagodama - savršena kad nam je vruće Recepti

 

Možda vas zanima... Za ručak: Zapečeni sočni mlinci s piletinom Kolumne
 

Potrebno vam je:

  • 50 g omekšalog maslaca
  • 50 g smeđeg šećera
  • 1 veća konzerva kompota od ananas 

Za biskvit:

  • 100 g maslaca
  • 100 g šećera
  • 100 g brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • 2 jaja

Priprema:

1. Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
2. Mikserom pjenasto izmutite 50 g maslaca i 50 g šećera. Smjesu razmažite po okrugloj posudi za pečenje (i po rubovima). Posložite kolutiće ananasa po površini.
3. Sve sastojke za biskvit stavite u posudu za miksanje, dodajte 5 žlica sirupa iz kompota i miksajte 5 minuta. 
4. Smjesu izlijte u posudu za pečenje, na kolutiće ananasa.
5. Pecite 35 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite 10 minuta da odstoji na sobnoj temperature.
6. Nakon 10 minuta  izvadite tortu na tanjur.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.