Recepti 03. listopada 2014.

Nizozemski tart

Nizozemski tart
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kušajte ovu odličnu deliciju poznatog kralja poslastica Rudoplha van Veena.

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Složeno

Kalorija po osobi: 653

Biskvit

  • 50 g šećer, kristal
  • 100 g maslac, neslani
  • 120 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 kom jaje kokošje

Nadjev

  • 100 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 kom prašak za pecivo
  • 120 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 1 prstohvat sol
  • 1 žlica kurkuma
  • 1 kom jaje kokošje
  • 90 g ulje suncokretovo
  • 130 g mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 130 g bundeva

Krema

  • 250 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 1 mala žlica mljeveni cimet
  • 150 g vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 50 g šećer, kristal
  • 3 list zelatina

Ukras

  • 200 g vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 50 g šećer, kristal
  • 1 žlica čokoladne mrvice
  • 1 žlica pinjoli
  • 1 žlica brusnice, sušene
  • 0.50 žlica mljeveni cimet
  • 1 žlica orah, mljeveni

Priprema

  1. Izmiješajte šećer s maslacem, dodajte brašno i jaje te izradite tijesto. Neka odstoji. Za nadjev pomiješajte brašno sa šećerom i začinima. U drugoj posudi pomiješajte jaje, ulje, mlijeko i ribanu bundevu. Pomiješajte obje smjese.
  2. Na razvaljano tijesto ulijte cm nadjeva od bundeve i pecite na 180°C oko 20 minuta. Pustite da se ohladi.
  3. Kuhajte mlijeko s cimetom. Tucite žumanjke sa šećerom i dodajte u mlijeko. Ulijte smjesu u tavu i kuhajte. Umiješajte pripremljenu želatinu pa stavite u zamrzivač. Kad se počne smrzavati, umiješajte tučeno vrhnje. Stavite u slastičarsku vrećicu i istisnite 350 g kreme na tijesto.
  4. Vrhnje istucite sa šećerom pa ukrasite. Pospite čokoladnim mrvicama, pinjolima, brusnicama, orasima i cimetom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.