gastro postao
Kušajte ovu odličnu deliciju poznatog kralja poslastica Rudoplha van Veena.
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Složeno
Kalorija po osobi: 653
Biskvit
- 50 g šećer, kristal
- 100 g maslac, neslani
- 120 g pšenično brašno, bijelo
- 1 kom jaje kokošje
Nadjev
- 100 g pšenično brašno, bijelo
- 1 kom prašak za pecivo
- 120 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 1 prstohvat sol
- 1 žlica kurkuma
- 1 kom jaje kokošje
- 90 g ulje suncokretovo
- 130 g mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 130 g bundeva
Krema
- 250 ml mlijeko kravlje, punomasno
- 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 1 mala žlica mljeveni cimet
- 150 g vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- 50 g šećer, kristal
- 3 list zelatina
Ukras
- 200 g vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- 50 g šećer, kristal
- 1 žlica čokoladne mrvice
- 1 žlica pinjoli
- 1 žlica brusnice, sušene
- 0.50 žlica mljeveni cimet
- 1 žlica orah, mljeveni
Priprema
- Izmiješajte šećer s maslacem, dodajte brašno i jaje te izradite tijesto. Neka odstoji. Za nadjev pomiješajte brašno sa šećerom i začinima. U drugoj posudi pomiješajte jaje, ulje, mlijeko i ribanu bundevu. Pomiješajte obje smjese.
- Na razvaljano tijesto ulijte cm nadjeva od bundeve i pecite na 180°C oko 20 minuta. Pustite da se ohladi.
- Kuhajte mlijeko s cimetom. Tucite žumanjke sa šećerom i dodajte u mlijeko. Ulijte smjesu u tavu i kuhajte. Umiješajte pripremljenu želatinu pa stavite u zamrzivač. Kad se počne smrzavati, umiješajte tučeno vrhnje. Stavite u slastičarsku vrećicu i istisnite 350 g kreme na tijesto.
- Vrhnje istucite sa šećerom pa ukrasite. Pospite čokoladnim mrvicama, pinjolima, brusnicama, orasima i cimetom.
Izvor Skuhatćute