Recepti 14. studenoga 2016.

Njihovo, a domaće: Švedske mesne okruglice

švedske okruglice
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Uz pire krumpir, rižu ili pomfrit, ove mesne okruglice bit će upravo savršen ručak.

Napravite okruglice od mljevenog mesa, krušnih mrvica, luka, jaja, peršina i ostalih začina. Pržite ih na ulju i maslacu dok ne poprime boju sa svih strana. Izvadite ih iz tave pa na istom ulju pripremite fini umak. Dodajte još maslaca i brašno pa pripremite umak nalik bešamelu pomoću temeljca i vrhnja za kuhanje. Dobro pomiješajte, dodajte senf, sol, papar i ostale začine po želji. Na kraju dodajte mesne okruglice, kuhajte ih u umaku još neko vrijeme, pospite peršinom i poslužite uz kremasti pire krumpir. Umak pun okusa uz pravi prilog i sezonsku salatu bit će upravo najsavršeniji ručak koji možete zamisliti.

Cijeli postupak pogledajte u videu!

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.