Recepti 02. veljače 2015.

Njoki od ricotte u umaku sa slaninom

Njoki-od-ricotte-u-umaku-sa-slaninom
foto: Dreamstime
gastro postao gastro.24sata.hr
Napravite malo drugačije njoke

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 549

Njoki

  • 250 g ricotta
  • 1 prstohvat muškatni oraščić
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 50 g glatko brašno
  • 20 g parmezan
  • 60 g griz
  • 30 g maslac, neslani
  • 1 prstohvat papar
  • 1 žličica sol

Umak

  • 100 g slanina suha, masna
  • 400 g pelati
  • 1 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
  • 2 kom luk ,crveni
  • 3 režanj češnjak
  • 1 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • majčina dušica
  • sol

Priprema

  1. Umiješajte žlicu šećera.
  2. Pomiješajte je sa žutanjkom, muškatnim oraščićem, solju, paprom i maslacem.
  3. Umiješajte naribani parmezan pa gris i brašno.
  4. Zamijesite tijesto i podijelite u četiri dijela. Svaki oblikujte u duguljastu rolicu i narežite na manje dijelove.
  5. Na malo maslinova ulja prepržite češnjak, dodajte luk pa posolite.
  6. Kad luk postane staklast, dodajte slaninu.
  7. Umiješajte koncentrat od rajčice i još začinite.
  8. Umiješajte žlicu šećera te kuhajte dok i njoki ne budu gotovi.
  9. U puno zasoljene vode kuhajte njoke nekoliko minuta.
  10. Kad su gotovi, umiješajte ih u umak i još kratko prokuhajte.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.