gastro postao
Napravite malo drugačije njoke
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 549
Njoki
- 250 g ricotta
- 1 prstohvat muškatni oraščić
- 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 50 g glatko brašno
- 20 g parmezan
- 60 g griz
- 30 g maslac, neslani
- 1 prstohvat papar
- 1 žličica sol
Umak
- 100 g slanina suha, masna
- 400 g pelati
- 1 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
- 2 kom luk ,crveni
- 3 režanj češnjak
- 1 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 1 žlica ulje maslinovo
- majčina dušica
- sol
Priprema
- Umiješajte žlicu šećera.
- Pomiješajte je sa žutanjkom, muškatnim oraščićem, solju, paprom i maslacem.
- Umiješajte naribani parmezan pa gris i brašno.
- Zamijesite tijesto i podijelite u četiri dijela. Svaki oblikujte u duguljastu rolicu i narežite na manje dijelove.
- Na malo maslinova ulja prepržite češnjak, dodajte luk pa posolite.
- Kad luk postane staklast, dodajte slaninu.
- Umiješajte koncentrat od rajčice i još začinite.
- Umiješajte žlicu šećera te kuhajte dok i njoki ne budu gotovi.
- U puno zasoljene vode kuhajte njoke nekoliko minuta.
- Kad su gotovi, umiješajte ih u umak i još kratko prokuhajte.
Izvor Skuhatćute