Recepti 29. ožujka 2017.

Novo ruho klasika: Sasvim drugačija pohana piletina

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Jedan će narančasti sir u potpunosti podignuti poznatu kombinaciju pilećih prsa i krušnih mrvica!

Upoznajte cheddar, tvrdi sir narančaste boje i jakih okusa. Potječe iz Engleske i dolazi u nekoliko vrsta, ovisno o načinu obrade i pokrajini iz koje potječe.

Dopustite siru koji obožava cijeli svijet da vas u potpunosti zavede i klasik kao što je pohana piletina pretvori u nešto posve drugačije, još bolje.

Zbog svojih jakih okusa, cheddar će se odlično slagati u sendvičima i različitim punjenjima dok će hrskavoj pohanoj piletini dati na dodatnoj važnosti. Naime, cheddar nije običan sir. Zbog njega će omotač za piletinu postati daleko bogatiji i slasniji, poprimit će neke sasvim nove, do sada nepoznate okuse, a jednostavno jelo kao što je pohano meso pretvoriti u fenomenalan gastronomski užitak.
 

Pohana piletina | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Za pripremu pohane piletine trebat će vam:

  • 700 g piletine
  • 4 bjelanjka
  • 150 g cheddara
  • 150 g krušnih mrvica
  • 50 g maslaca

Za umak:

  • 50 g maslaca
  • 40 g brašna
  • 250 ml temeljca
  • 100 g sira
  • 1 žlica svježeg peršina
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Bjelanjke ubacite u posudu pa ih istucite tako da dobijete mjehuriće na površini.
  2. U drugoj posudi pomiješajte krušne mrvice i sitno ribani sir.
  3. Piletinu nasjeckajte na manje komadiće ako je to moguće.
  4. Svaki komad ubacite u bjelanjke, a zatim ga uvaljajte u smjesu sira i mrvica.
  5. Piletinu pržite u vrućem ulju ili pecite u pećnici na 200 stupnjeva oko 25 minuta.
  6. Dok se piletina peče, pripremite umak tako da u posudi najprije otopite maslac.
  7. Dodajte mu brašno pa sve zajedno pretvorite u pastu.
  8. Dodajte temeljac i sve dobro promiješajte. U umaku ne smije biti grudica.
  9. Dodajte sir i kuhajte dok se skroz ne otopi.
  10. Na kraju dodajte sol i papar po potrebi, pospite peršinom.
  11. Maknite s vatre pa poslužite uz piletinu.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.