Recepti 393 prikaza 20. travnja 2017.

Oduševite najdraže džemom od jagoda i chia sjemenki

Thinkstock
Da slastice, namazi i džemovi ne moraju nužno biti nezdravi, pokazuje i ovaj divan džem!

Kako su nam se mirisne jagode, na radost svih nas, vratile, treba ih maksimalno iskoristiti ne bismo li u njihovom divnom okusu i mirisu mogli uživati tijekom cijele godine. A što može biti bolje za nešto takvo od pripreme džema!

Cheesecake Možda vas zanima... Cheesecake s jagodama Kolumne

pita od jagoda | Author: Thinkstock Thinkstock

Naravno, to ne znači da će taj džem zaista i doživjeti jesen ili zimu, ali lijepo se nadati tome.

sarlota s jagodama.jpg Možda vas zanima... Šarlota: Savršen spoj jagoda i jogurta Kolumne

Dodatak superzdravih chia sjemenki obogatit će ovu slasticu maksimalno, a i vama će dati izgovor da češće jedete ovaj džem. Jer zdrav je! I sve što trebate kada ga napravite je neko fino pecivo na koje ćete ga namazati, ili, jednostavno - žlica!

košarice s jagodana i sladoledom Možda vas zanima... Košarice s jagodama i sladoledom Recepti

Sastojci:

  • 3 1/2 šalice jagoda
  • 1/4 šalice javorovog sirupa
  • prstohvat soli
  • 2 žlice chia sjemenki
  • sjemenke iz dvije mahune vanilije
  • 1 žlica soka od limuna

Priprema:

  1.  Pomiješati jagode, javorov sirup, sol, vaniliju i pustiti da zakuha na srednjoj temperaturi - kuhati oko 10 minuta, da jagode omekšaju
  2. Smanjiti temperaturu na najmanju pa drobilicom za krumpir zdrobiti jagode tako da se pretvore u gustu i glatku smjesu - bit će dosta vodenasto, no to je u ovoj fazi normalno
  3. Umiješati chia sjemenke i pustiti da krčka otprilike još 15 minuta - dok se ne zgusne i većina tekućine ne nestane
  4. Maknuti s vatre pa umiješati sok od limuna i vaniliju
  5. Staviti smjesu u hladnjak, nepokrivenu, da se ohladi
  6. Ovako pripremljen, džem može stajati u hladnjaku do 2 tjedna, a ako ga želite pripremiti kao zimnicu, dodajte mu neki učvršćivač i konzervans kako bi mogao dulje stajati.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.