Recepti 04. kolovoza 2016.

Okruglice od mesa u slatko-kiselom umaku

okruglice u slatko kiselom umaku
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Uživajte u ovoj neobičnoj kombinaciji slatko-kiselog okusa

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 481

Potrebno vam je

  • 100 g leća, suha
  • 1 mala žlica sol
  • klinčići
  • šafran
  • 5 kom jaje kokošje
  • 6 kom šljive, suhe
  • 1 žlica grožđice
  • 1 žlica listići badema
  • 3 žlica ulje suncokretovo
  • 2 kom luk ,crveni
  • 20 g maslac, slani
  • 1 šalica vinski ocat
  • 3 kom limun
  • 100 g šećer, kristal
  • 250 g janjetina, mršava

Priprema

  1. Meso narežite na kocke i kuhajte ga 60 minuta u malo vode s lećom, solju i začinima. Sačuvajte tekućinu od kuhanja, a meso i leću sameljite.
  2. 4 jaja tvrdo skuhajte, ogulite i nasjeckajte.
  3. Iz suhih šljiva izvadite koštice te ih zajedno s opranim grožđicama nasjeckajte i pomiješajte s jajima, sirovim jajetom i listićima badema. Sve to umiješajte u smjesu mesa.
  4. Od mesnog tijesta oblikujte okruglice i pržite ih u ulju dok ne postanu smeđe.
  5. Umak: Glavice luka narežite na sitne kockice i popržite ih na maslacu.
  6. Dodajte juhu od mesa, ocat, svježi sok od tri limuna i 1 l sačuvane tekućine od kuhanja.
  7. Umak malo ukuhajte i posolite.
  8. Mesne okruglice grijte 5 minuta u umaku.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.