gastro postao
Ispecite filete oslića do zlatne boje i poslužite s kombinacijom maslina i lješnjaka
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 8
Potrebno vam je
- 0.50 šalica lješnjak, sirovi
- 6 filet oslić
- 2 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 2 žlica maslac, neslani
- 1 režanj češnjak
- 2 žlica vinski ocat
- 2 žlica voda
- 2 žlica kapari
- 2 žlica masline, crne
- 0.50 dl peršin, list
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Lješnjake fino usitniti.
- Filete oslića posušiti pomoću papirnatih ručnika i začiniti sa ¼ žličice papra i ½ žličice soli.
- Zagrijati ulje u tavi i ispeći filete do zlatne boje sa obje strane. Odložiti na tanjur.
- U istoj tavi otopiti maslac, dodati lješnjake, masline i češnjak pa pirjati 1-2 minute dok lješnjaci poprime zlatno smeđu boju. Zatim dodati ocat i vodu, maknuti sa vatre i umiješati kapare i peršin. Posoliti, popapriti i preliti preko fileta oslića.