Recepti 27. veljače 2017.

Ostatak piletine zarolajte u božanstvene cannellone

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kremasti bešamel s dodatkom špinata, ostaci pečenja od jučer i fina domaća tjestenina sve su što vam treba za sjajan ručak!

Jučerašnji bogat ručak ne mora se pretvoriti u dosadne, hladne ostatke za danas. Meso umotajte u laganu svježu tjesteninu, dodajte kremasti bešamel sa špinatom, malo sira i fenomenalan ručak od ostataka je spreman. Cannellone od špinata i piletine poslužite uz zdjelu sezonske salate i čašu finog bijelog vina.

Potrebno vam je:

  • 50 g maslaca
  • 3 žlice brašna
  • 2 šalice toplog mlijeka
  • 200 g špinata
  • 100 g ribanog sira
  • Pečeno ili kuhano pileće meso
  • Listovi za lazanje
  • Muškatni oraščić
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Maslac otopite u posudi.
  2. Pustite da se zapjeni pa dodajte brašno.
  3. Pomiješajte i kuhajte dok se ne stvore grudice, oko dvije do tri minute.
  4. Dodajte mlijeko pa pjenjačom dobro pomiješajte.
  5. Pazite da nestane svih grudica.
  6. Ubacite sitno sjeckani špinat.
  7. Začinite muškatnim oraščićem, soli i paprom pa maknite s vatre dok špinat ne povene.
  8. Piletinu nasjeckajte na manje komadiće.
  9. Koristite li svježe tijesto za lazanje, ne morate ga prokuhati.
  10. U svaki list stavite dvije do tri žlice bešamela sa špinatom, dodajte sjeckanu piletinu i obilno pospite sirom.
  11. Zarolajte i stavite u posudu koju ste po dnu premazali s malo bešamela.
  12. Rolice posložite jednu do druge pa na kraju dodajte bešamel po vrhu i pospite sirom.
  13. ​Pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.

Dobar tek!

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Salvador
    Salvador 19:18 27. Veljača 2017.

    Izgleda divno Eto ideje za sutrasnji rucak 🤗