gastro postao
Savršena verzija popularnih zamotuljaka
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 246
Potrebno vam je
- 5 kom palačinka
- 1 kom luk ,crveni
- 4 grančica svježi timijan
- 4 grančica bosiljak, vezica
- 3 žlica ulje suncokretovo
- 300 g govedina, krta, mljevena
- 1 žlica pasirana rajčica (passata)
- 500 g rajčica, crvena
- 250 ml povrtni temeljac
- 100 g gouda punomasni
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Na malo vrućeg ulja ispirjajte meso dok voda ne ispari. Kad je gotovo, ostavite na stranu.
- Luk i začine pirjajte na ulju, dok luk ne omekša, zatim dodajte umak od rajčice i promiješajte. Dodajte i sjeckanu rajčicu te temeljac. Kuhajte na slaboj vatri oko 10 min.
- Umak podijelite na dva jednaka dijela. U jedan dio umiješajte pirjano meso pa začinite paprom i solju. Drugi dio umaka ostavite za prelijevanje palačinki.
- Palačinke punite smjesom i zamotajte pa ih stavite u namašćen kalup. Ostatkom umaka prelijte palačinke. Pospite sirom i pecite na 200°c oko 15 minuta.
Izvor Skuhatćute