Recepti 16. veljače 2017.

Palačinke s nadjevom od kiselog kupusa

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Još jedan prijedlog pripreme kiselog kupusa, koji je poznati izvor vitamina C i idealan izbor u zimskoj prehrani.

Volimo ga jesti svježeg iz rasola, volimo ga kuhanog, zapečenog, dinstanog... i naravno u sarmama. A što kažete na palačinke punjene kiselim kupusom? Vjerojatno vam ovo zvuči čudno, ali kombinacija je stvarno dobra. 

Sastojci:
Za palačinke

  • jaje
  • 2 dcl mlijeka
  • 1 dcl mineralne vode
  • prstohvat soli

Za nadjev

  • 200 g kiselog kupusa
  • lovorov list
  • crveni luk
  • mljevena slatka paprika
  • kim
  • žličica gustina
  • žlica mješavine suhih začina

Smjesa za paniranje

  • jaje
  • papar
  • krušne mrvice

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Priprema:

  1. Od jaja, mlijeka, mineralne vode, soli i brašna pripremite smjesu za palačinke. Ostavite da odstoji pola sata.
  2. Za to vrijeme, na ulju popržite sitno sjeckani luk, dodajte kiseli kupus te začinite vegetom, paprom, crvenom paprikom i mljevenim kimom. Pirjajte poklopljeno oko 30-45 minuta uz malo dolijevanja vode. Pri kraju umiješajte žličicu gustina rastopljenog u malo vode i ulijte u pirjani kupus.
  3. Ostavite da se nadjev malo ohladi. Za to vrijeme ispecite deblje palačinke.
  4. Nadjenite ih kupusom.
  5. Zamotajte palačinke i ugurajte vrhove tijesta, kao kad punite sarme.
  6. Pripremljene palačinke uvaljajte u umućeno jaje i krušne mrvice te pecite na vrućem ulju s obiju strana dok ne postanu hrskave.

    Dobar tek.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.