gastro postao
Omiljene turske palačinke hrskave su izvana, nježne iznutra te odišu laganom aromom začina
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 241
Potrebno vam je
- 1 kom tikvice, zelene
- 0.50 šalica feta sir
- 3 kom mladi luk
- 0.50 šalica peršin, list
- 0.50 šalica kopar
- 1 žlica pšenično brašno, bijelo
- 3 režanj češnjak
- 2 kom jaje kokošje
- 1 mala žlica prašak za pecivo
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Naribamo tikvicu te je stisnite dlanovima da istisnemo vodu. Dodamo tikvici sve nabrojene sastojke, samo jaje dodamo na kraju. Miješamo drvenom kuhačom.
- Ulijemo malo suncokretova ulja u tavu za pečenje. Kad je ulje dobro zagrijano, stavimo veću žlicu smjese u tavu oblikujući male palačinke. Trebale bi stati po četiri u veću tavu.
- Pečemo ih po tri minute sa svake strane. Kad su pečene, odložimo ih na kuhinjski papir da se ocijedi višak masnoće i poslužimo vruće.
Izvor 'Kuhinje svijeta - Turska kuharica'