Recepti 13. listopada 2014.

Palačinke s tikvicama

Palačinke s tikvicama
gastro postao gastro.24sata.hr
Omiljene turske palačinke hrskave su izvana, nježne iznutra te odišu laganom aromom začina

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 241

Potrebno vam je

  • 1 kom tikvice, zelene
  • 0.50 šalica feta sir
  • 3 kom mladi luk
  • 0.50 šalica peršin, list
  • 0.50 šalica kopar
  • 1 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 3 režanj češnjak
  • 2 kom jaje kokošje
  • 1 mala žlica prašak za pecivo
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Naribamo tikvicu te je stisnite dlanovima da istisnemo vodu. Dodamo tikvici sve nabrojene sastojke, samo jaje dodamo na kraju. Miješamo drvenom kuhačom.
  2. Ulijemo malo suncokretova ulja u tavu za pečenje. Kad je ulje dobro zagrijano, stavimo veću žlicu smjese u tavu oblikujući male palačinke. Trebale bi stati po četiri u veću tavu.
  3. Pečemo ih po tri minute sa svake strane. Kad su pečene, odložimo ih na kuhinjski papir da se ocijedi višak masnoće i poslužimo vruće.

Izvor 'Kuhinje svijeta - Turska kuharica'

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.