gastro postao
Paprenjake je najbolje ostaviti dva dana na vlažnome mjestu da omekšaju, a potom ih staviti u limenu kutiju s kriškom kruha, manjom jabukom i narančom kako bi poprimili aromu jabuke i naranče
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 140
Potrebno vam je
- 2 kom jaje kokošje
- 250 g šećer, kristal
- 30 g marcipan
- 50 g kandirana korica limuna
- 250 g pšenično brašno, bijelo
- 1 mala žlica prašak za pecivo
- 1 kom bjelanjak kokošji
- sol
- 200 g šećer, u prahu
- 1 mala žlica začin za paprenjake
- 3 žlica rakija trešnjevica
Priprema
- Miksajte jaja i šećer pet minuta da dobijete pjenastu masu. Sitno naribajte marcipan pa usitnite kandiranu limunovu koru te je s marcipanom umiješajte u masu od jaja.
- Izmiješajte brašno, prašak za pecivo i začine za paprenjake. Prosijte ih u mješavinu s jajima i zamijesite glatko tijesto. Pospite brašnom radnu površinu. Oblikujte od tijesta kuglice. Obložite papirom limove za pečenje, složite na njih paprenjake i ostavite da stoje preko noći.
- Zagrijte pećnicu na 160°C. Premažite donju stranu paprenjaka trešnjevačom prije pečenja. Pecite oko 20 minuta.
- Posolite bjelanjak pa istucite čvrst snijek. Postupno umiješajte šećer u prahu i preostalu trešnjevaču. Uronite kolače u bjelanjak pa ih složite na lim za pečenje. Stavite u pećnicu još tri minute.
Izvor Skuhatćute