gastro postao
Špagete poslužite s umakom od kapara, maslina, inćuna i rajčice
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 454
Potrebno vam je
- 450 g špageti
- 5 režanj češnjak
- 2 mala žlica inćun
- 0.50 mala žlica crvena paprika
- 1 mala žlica sol
- papar
- 0.33 šalica ulje maslinovo
- 500 g pelati
- 0.50 šalica masline, crne
- 2 žlica kapari
- 1 prstohvat šećer, kristal
- 0.75 šalica bosiljak, vezica
- parmezan
Priprema
- Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
- Dok se kuha, ugrijte ulje u tavi i prepržite češnjak, zgnječene inćune, papriku u prahu, sol i papar.
- U međuvremenu, ispasirajte rajčice u blenderu. Dodajte pire od rajčica, masline i kapare u tavu.
- Kuhajte nekoliko minuta, promiješajte, pa dodajte šećer. Ocijedite tjesteninu pa je pomiješajte s umakom.
- Pospite bosiljkom i parmezanom pa poslužite.