Recepti 13. listopada 2014.

Patka s confitom od luka

Patka s confitom od luka
gastro postao gastro.24sata.hr
Confit je tradicionalni francuski način konzerviranja mesa, najčešće patke ili svinjetine u vlastitoj masnoći

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 498

Confit od luka

  • 30 g đumbir, korijen
  • 1.50 dl med, vrcani
  • 1.50 dl vinski ocat

Ostalo

  • 6 kom pačja prsa
  • 1 žlica med, vrcani
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Potrebno vam je

  • 230 g luk kozjak

Priprema

  1. Đumbir ogulimo i zgnječimo. Luk kozjak oljuštimo i narežemo. Za confit stavimo đumbir, luk i med u lonac na vatru srednje jačine. Često miješajući, kuhamo oko 10 minuta.
  2. Umiješamo ocat, pa ostavimo da zavre. Smanjimo vatru i ostavimo da lagano vrije, uz povremeno miješanje, 5 – 10 minuta. Ulijemo 1,5 dl vode pa kuhamo 5 – 10 minuta.
  3. Pećnicu zagrijemo na 200 °C. Orežemo višak masnoće s pačjih prsa i zagrijemo veliku tavu na jakoj vatri. Kad se tava zagrije, u nju položimo prsa tako da je koža odozdo pa pečemo 5 minuta sa svake strane.
  4. Prsa premjestimo u lim za pečenje i premažemo ih medom. Posolimo i popaprimo. Pečemo 8 – 10 minuta. Izvadimo iz pećnice i ostavimo da odstoji 5 minuta.

Confit je tradicionalni francuski način konzerviranja mesa, najčešće patke ili svinjetine u vlastitoj masnoći

Izvor "Kuhinje svijeta - Francuska kuharica", Mozaik knjiga i 24 sata

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.