Recepti 13. listopada 2014.

Patlidžani 'Imam pade'

Patlidžani 'Imam pade'
gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobajte turski specijalitet kojemu nećete moći odoljeti

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 33

Potrebno vam je

  • 4 kom patlidžan
  • 3 kom luk ,crveni
  • 500 g rajčica, crvena
  • 3 režanj češnjak
  • 5 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom lovorov list
  • 1 kom štapić cimeta
  • 1 prstohvat šećer, kristal
  • 1 mala žlica sol
  • 1 žlica peršin, list
  • 2 žlica badem, oljušteni suhi

Priprema

  1. Pećnicu ugrijte na 200°C. Patlidžane pecite 15 minuta, povremeno ih okrenite.
  2. Izvadite patlidžane i temperaturu smanjite na 180°C. S patlidžana ogulite koru, raspolovite ih i izdubite, ostavivši stijenku debelu 2 cm. Sredinu patlidžana sitno nasjeckajte.
  3. Luk narežite na kolutiće. Rajčice ogulite i sitno narežite. Češnjak ogulite i protisnite kroz prešu za češnjak.
  4. Ugrijte ulje i 5 minuta pržite kolutiće luka. Dodajte rajčicu i češnjak i pirjajte pokriveno 5 minuta. Dodajte lovorov list, štapić cimeta, šećer, sol, peršin i sredinu patlidžana pa sve još pirjajte 10 minuta.
  5. Uklonite lovorov list i štapić cimeta, umiješajte nasjeckane bademe.
  6. Uljem namažite vatrostalni kalup, složite polovice patlidžana napunjene smjesom od povrća, pokapajte ostatkom ulja i zapecite u pećnici 15-20 minuta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.