Recepti 13. listopada 2014.

Patlidžani s mljevenim mesom

gastro postao gastro.24sata.hr
Turski sušeni patlidžani kao stvoreni su za nadijevanje

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 98

Potrebno vam je

  • 10 kom patlidžan
  • 1 kom čili papričica
  • svježe mljeveni papar
  • 250 g mljeveno meso
  • 1 šalica riža, nepolirana
  • 1 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
  • ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 5 režanj češnjak
  • 2 mala žlica crvena paprika
  • 2 mala žlica sol
  • 0.50 mala žlica garam masala
  • 1 kom limun
  • povrtni temeljac
  • voda

Priprema

  1. Prokuhajte suhe patlidžane 20-ak min. Izvadite i pustite da se ohlade.
  2. Na maslinovu ulju propirjajte nasjeckani luk. Dodajte usitnjena tri režnja češnjaka, čili papričicu, mljevenu crvenu papriku, sol, papar i rižu. Pirjajte podlijevajući vodom ili temeljcem.
  3. Nakon 10-ak min dodajte mljeveno meso. Umiješajte garam masalu. Povremeno podlijte prema potrebi i kad bude gotovo, ovom smjesom napunite patlidžane.
  4. Prebacite u veći lonac. Ostatak češnjaka nasjeckajte, pomiješajte sa žličicom soli, 250 ml vode i žlicom paste od rajčice. Prelijte patlidžane, poklopite i kuhajte na laganoj vatri 40-ak min. Oko 15 min prije kraja umiješajte limunov sok.Ako nemate garam masalu zamijenite s malo đumbira, cimeta i muškatnog oraščića.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.