gastro postao
Kestene pirjane na češnjaku i čili papričici kombinirajte s pilećim prsima i mahunama
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 192
Potrebno vam je
- 4 filet pile (bijelo meso bez kosti)
- 450 g mahune zelene (mlade)
- 400 g kesten
- 1 kom čili papričica
- 1 vezica peršin, list
- 2 režanj češnjak
- sol
- papar
- ulje maslinovo
- maslac, neslani
- limun
Priprema
- Pileća prsa s kožicom marinirajte u soli, papru, maslinovu ulju i malo limunova soka.
- Mahune skuhajte na pari, oko 25 min.
- Kestene operite, zarežite nožićem po sredini pa kuhajte u kipućoj, blago posoljenoj vodi oko 15 min. Pustite da se kratko ohlade pa im uklonite kožicu.
- Na dvije žličice maslaca popržite češnjak i čili papričicu narezane na ploškice, dodajte očišćene kestene i pirjajte 10-tak min. Ugasite vatru pa dodajte sitno nasjeckani svježi list peršina.
- Pileća prsa ispecite na grill tavi i poslužite uz mahune i pirjane kestene.