Recepti 13. listopada 2014.

Pečena piletina s kestenima

Pečena piletina s kestenima
gastro postao gastro.24sata.hr
Kestene pirjane na češnjaku i čili papričici kombinirajte s pilećim prsima i mahunama

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 192

Potrebno vam je

  • 4 filet pile (bijelo meso bez kosti)
  • 450 g mahune zelene (mlade)
  • 400 g kesten
  • 1 kom čili papričica
  • 1 vezica peršin, list
  • 2 režanj češnjak
  • sol
  • papar
  • ulje maslinovo
  • maslac, neslani
  • limun

Priprema

  1. Pileća prsa s kožicom marinirajte u soli, papru, maslinovu ulju i malo limunova soka.
  2. Mahune skuhajte na pari, oko 25 min.
  3. Kestene operite, zarežite nožićem po sredini pa kuhajte u kipućoj, blago posoljenoj vodi oko 15 min. Pustite da se kratko ohlade pa im uklonite kožicu.
  4. Na dvije žličice maslaca popržite češnjak i čili papričicu narezane na ploškice, dodajte očišćene kestene i pirjajte 10-tak min. Ugasite vatru pa dodajte sitno nasjeckani svježi list peršina.
  5. Pileća prsa ispecite na grill tavi i poslužite uz mahune i pirjane kestene.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.