Recepti 03. listopada 2014.

Pečene janjeće koljenice

gastro postao gastro.24sata.hr
Savršeni komad mesa u neodoljivom umaku

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 65

Potrebno vam je

  • 6 kom janjetina, koljenica
  • 2 kom luk ,crveni
  • 2 kom mrkva, crvena
  • 60 ml ulje, biljno
  • 2 kom celer, korijen
  • 10 g ružmarin
  • 1 kom štapić cimeta
  • 750 ml goveđi temeljac
  • 3 režanj češnjak
  • 2 žlica narančina kora
  • 500 ml crno vino
  • 60 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 125 ml vinski ocat
  • 200 ml pasirana rajčica (passata)

Priprema

  1. Janjeće koljenice operite, posušite, natrljajte sa soli i paprom. Zapržite ih u ulju te ih stavite u posudu s poklopcem. Na ulju propržite luk, mrkvu, celer, češnjak, ružmarin i cimet.
  2. Dodajte naribanu koru naranče, vino, goveđu juhu, šećer, pastu od rajčica i ocat te prelijte mješavinu preko koljenica. Poklopite i kuhajte oko tri sata. Otklopite te kuhajte još pola sata.
  3. Izvadite koljenice i zagrijte umak do vrenja te kuhajte dok se količina tekućine ne prepolovi, odnosno dok se umak ne zgusne. Poslužite s mesom i prilogom prema želji.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.