Recepti 13. listopada 2014.

Pečene kriške krumpira

Pečene kriške krumpira
gastro postao gastro.24sata.hr
Zdravi pečeni krumpiri za djecu, kojeg će rado pojesti i odrasli

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 90

Potrebno vam je

  • 400 g krumpir, zreli
  • 2 kom bjelanjak kokošji
  • ulje, biljno
  • mješavina suhih začina

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 220 ˚C.
  2. Narežite krumpir na kriške ili, ako želite pommes frites, na tanje prutiće.
  3. Umočite kriške ili prutiće u bjelanjke, koje ne smijete prije miješati, i stavite ih na neprijanjajući lim za pečenje na koji ste stavili malo ulja
  4. Začinite neslanom mješavinom začina i pecite 25 minuta ako su kriške, a 20 minuta ako je pommes frites, ili jednostavno dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.Možete koristiti i batat.

Izvor Joanna Dolgoff

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.