Recepti 03. listopada 2014.

Pečene punjene jabuke s medom

gastro postao gastro.24sata.hr
Neodoljiva kombinacija jabuka, grožđica i meda spojenih u slastan desert

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 176

Potrebno vam je

  • 4 kom jabuka (cijela)
  • 8 žlica grožđice
  • 0.50 šalica sok od jabuke (konzerv.)
  • 4 žlica med, vrcani

Priprema

  1. Jabukama izdubite sredinu te ih stavite ih u staklenu vatrostalnu posudu. Napunite ih s po 2 žlice grožđica. Sok (nezaslađeni) ulijte u posudu oko jabuka, a med prelijte preko jabuka i punjenja.
  2. U pećnici zagrijanoj na 180°c pecite ih dok ne omekšaju, otprilike 55 minuta, često ih polijevajući tekućinom koju puštaju tijekom pečenja. Poslužite dok su tople.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.