Recepti 03. listopada 2014.

Pečeni buncek

gastro postao gastro.24sata.hr
Uživajte u savršeno pečenom slatkom mesu

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 0

Potrebno vam je

  • 1500 g buncek
  • 2 režanj češnjak
  • 1 žlica sol
  • 1 vezica povrće za juhu
  • 1 mala žlica šareni papar
  • mast svinjska, nesoljena
  • 1 list lovorov list

Priprema

  1. Stavite koljenicu u lonac s povrćem, solju, češnjakom, lovorom i paprom pa sve pokrijte hladnom vodom. Kad voda zakuha, žlicom možete pokupiti pjenu koja se nakupila na površini. Smanjite vatru, poklopite lonac i kuhajte oko pola sata.
  2. Izvadite buncek iz vode, zarežite uz kost pa stavite na lim za pečenje. Polijte ga otopljenom mašću pa pecite oko dva sata na 160°- 180°C. Okrećite ga svakih 15 min i podlijevajte vodom u kojoj se kuhao.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.