gastro postao
Ukusno pripremljena piletina sa svježim začinima, recept je koji morate isprobati
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 453
Potrebno vam je
- 1 kom pile (cijelo, prosjek )
- 1 grančica ružmarin
- 4 grančica majčina dušica
- 4 grančica kadulja
- sol
- svježe mljeveni papar
- sjemenke koromača
- 2 režanj češnjak
- 2 vezica celer stabljika
- 7 žlica ulje suncokretovo
- 1 kom francuski kruh
- 4 grančica peršin, stabljika
Priprema
- Oprano pile (cca 1 kg) dobro posušite. U kamenom mužaru istucite sol, papar i osušene sjemenke komorača pa tom mješavinom dobro natrljajte pile po koži i iznutra. Od grančice ružmarina i po dvije grančice majčine dušice, kadulje i peršina načinite mali buketić te ga stavite u pile. Krilca na hrptu prekrižite, a batke povežite koncem. Glavice češnjaka razdijelite na češnje, ali ih ne gulite.
- Postupak: Listiće od stručaka celera narežite na manje komade, a s preostalih grančica majčine dušice, kadulje i peršina pokidajte listiće.
- Na ugrijanom ulju, u posudi u kojoj ćete peći pile, prepržite neoguljen češnjak i listiće biljnih začina. Po tome položite pripremljeno pile, posudu poklopite poklopcem ili aluminijskom folijom i stavite u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 180 stupnjeva. Pile pecite oko sat i pol, povremeno podlijevajući sokom od pečenja.
Ukusno pripremljena piletina sa svježim začinima, recept je koji morate isprobati