Recepti 13. listopada 2014.

Penne s povrćem, pršutom i crnim tartufom

gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavno, ali elegantno jelo koje pršti okusima

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 491

Potrebno vam je

  • 1000 g tjestenina penne podravka
  • 100 g tikvice, zelene
  • 150 g feroni različitih boja
  • 150 g patlidžan
  • 100 g brokula (vrhovi s cvijetom)
  • 100 g salata, zelena
  • 50 g grašak zeleni, u zrnu
  • 20 g tartuf crni
  • 130 g pršut
  • 80 g ulje maslinovo
  • povrtni temeljac
  • 120 g parmezan
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Očistite, operite i izrežite svo povrće.
  2. Posolite i pirjajte u tavi na ulju uz dodavanje juhe od povrća. Dodajte sol i papar.
  3. Skuhajte tjesteninu i pomiješajte s povrćem. Dodajte pršut i crni tartuf te promiješajte.
  4. Kod serviranja, ukrasite sa svježim bosiljkom.

Izvor Giusepe Daddio

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.