gastro postao
Uživajte u šarenilu boja i okusa u ovom jednostavnom jelu od tjestenine
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 382
Potrebno vam je
- 50 g maslac, slani
- 250 g šampinjoni (uzgojeni)
- 2 režanj češnjak
- 1 kom radič, crveni
- 50 g parmezan
- 250 g penne rigate (pera)
- 1 kom crvena paprika
- 1 žlica kadulja
- 250 g vrhnje kiselo (10% masti )
- 175 g gorgonzola
- svježe mljeveni papar
- sol
Priprema
- Uključite pećnicu na 220°C da se zagrije, tjestenina stavite kuhati prema uputama na pakiranju a protvan premažite maslacem i ostavite sa strane.
- Otopite maslac u većoj tavi, dodajte šampinjone, papriku i češnjak te pržite oko 5 min dok sastojci ne omekšaju. Umiješajte kadulju i narezani radič pa maknite tavu s vatre.
- Pomiješajte kiselo vrhnje, parmezan i gorgonzolu u zdjeli.
- Kada je tjestenina gotova, procijedite je i zajedno sa smjesom iz tave dodajte u zdjelu sa sirom, dobro izmiješajte da se sve sjedini i začinite po želji.
- Smjesu prebacite u namašćeni protvan i pecite u zagrijanoj pećnici 12-15 minuta.
Uživajte u šarenilu boja i okusa u ovom jednostavnom jelu od tjestenine