gastro postao
Šareni i jednostavan snedvič za ljetne gušte
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 317
Potrebno vam je
- 3 kom rajčica, crvena
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 1 kom luk ,crveni
- 3 kom paprika, žuta (mesnata)
- bosiljak, vezica
- 0.30 šalica parmezan
- 4 kriška ciabatta
- sol
- papar
Priprema
- Urežite križ u dno rajčice i blanširajte oko 30 sekundi u ključaloj vodi.
- Zatim ih odmah premjestite u zdjelu hladne vode dok se ohlade toliko da rukama možete oguliti kožu.
- Prerežite ih na četvrtine, odstranite sjemenke, a meso rajčice usitnite nožem.
- Paprike očistite od peteljke i sjemenki pa narežite na trake.
- U dubljoj tavi zagrijte nekoliko žlica maslinovog ulja na laganoj vatri pa pirjajte luk, paprike i rajčicu s prstohvatom soli i papra.
- Poklopite i pustite da se kuha dok paprika omekša.
- Maknite s vatre i umiješajte bosiljak.
- Kruh tostirajte na suhoj tavi, obilno premažite mješavinom rajčice i paprike te dodajte po nekoliko listova parmezana. Po želji ukrasite s još bosiljka.