Osvježavajuć, lagan i u čaši. Može li ovaj desert ikako biti bolji?
Klasičnu pripremu tiramisu slastice dodatno začini finim, svježim trešnjama. Koristiti ih možeš tek oprane i očišćene, no voće možeš i kratko prokuhati sa šećerom kako bi se karameliziralo i stvorilo još bolje okuse. Odlična ideja bit će i pečene trešnje s malo smeđeg šećera.
Preostaje ti još samo smutiti kremu, piškote umočiti u kavu, a zatim u čaše slagati slojeve čistog užitka. U slast!
Potrebno ti je:
- 200 g piškota
- 5 žumanjka
- 50 g šećera
- 500 g mascarponea
- 1 žlice likera od badema
- 300 mL kave
- 2 žlica kakaa u prahu
Postupak pripreme:
- Mikserom izmiješaj žumanjke sa šećerom u prahu pa dodaj mascarpone i liker od badema. Kuhaj na pari dok se ne zgusne.
- Nakratko umoči piškote u kuhanu crnu kavu. Pazi da se ne natope previše kako bi njima mogla baratati.
- Na dno čaše stavi kremu, dodaj piškote i očišćene trešnje, još jedan sloj kreme, piškote, pa opet kremu i trešnje.
- Po želji, tiramisu pospi žličicom kakaa.
- Spremi u hladnjak i pusti da se hladi barem sat vremena prije posluživanja.
Dobar tek!