Recepti 10. srpnja 2016.

Pikantni krumpir s puretinom u umaku od vlasca

Pikantni krumpir s puretinom u umaku od vlasca
gastro postao gastro.24sata.hr
Pikantni krumpir i pohana puretina sa sezamom u finom umaku od vlasca.

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Meso

  • 400 g Puretina
  • 1 kom Jaje
  • 1 žlica Sezam

Krumpir

  • 1 kg Krumpir
  • 1 prema želji Sečuanski papar
  • 100 g Kukuruzno brašno

Umak

  • 200 g Kiselo vrhnje 12%
  • 0.50 kom Luk
  • 0.50 kom Korica limuna
  • 0.50 kom Rog paprika
  • 1 žlica Brašno
  • Vlasac
  • 1 dl Voda
  • Sol i papar

Priprema

  1. Krumpir narežite na kriške te poredajte na lim na koji ste stavili papir za pečenje. Malo pouljite te pospite kukuruznim brašnom i sečuanskim paprom te dodajte soli prema želji.. Rukama pomiješajte sve sastojke. Stavite peći na 180 na 30 minuta.
  2. File puretine uvaljajte u brašno, jaja i krušne mrvice te pospite sezamom. Stavite ih pržiti na umjerenu temperaturu, dok ne dobiju zlatnožutu boju.
  3. Na malo ulja dodajte sitno nasjeckani luk, kratko ga popecite te dodajte narezanu papriku. Dolijevajte malo vode, a nakon toga ubacite kiselo vrhnje koje ste prethodno dobro izmiješali. Pustite 5 minute da se zagrije uz povremeno miješanje pa ubacite limunovu koricu, malo soli i papra te sitno nasjeckani vlasac.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.