gastro postao
Klasik nedjeljnog obiteljskog ručka osvježite narančama i mirisnim travama
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 606
Potrebno vam je
- 1000 g pile (cijelo, prosjek )
- 1 kom celer, korijen
- 3 kom ljubičasti luk
- 3 kriška panceta
- 0.50 kom maslac, slani
- 3 režanj češnjak
- 1 kom peršin, list
- 1 kom narančina kora
- sol
- svježe mljeveni papar
- mirisne trave
Priprema
- Sačinite nadjev tako da u kamenom mužaru istučete protisnuti češnjak, nasjeckani peršin, naribanu koru naranče, sol, papar, mirisne trave i u to umiješajte maslac. Većim dijelom ovog nadjeva natrljajte pripremljeno pile izvana i iznutra.
- U pile (cca 1 kg) stavite raspolovljenu oguljenu naranču. Prelijte ga maslinovim uljem i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva C.
- Priprema priloga: Ogulite nekoliko manjih glavica ljubičastog luka. Svaku glavicu do polovine križno zarežite s dva reza. U rezove stavite preostalog nadjeva, a svaku glavicu luka omotajte kriškom dimljene mesnate slanine (pancete) i učvrstite je čačkalicom.
- Luk i korijen celera dodajte u lim s polupečenim piletom i pecite još oko 20 minuta.