gastro postao
Piletina kao baza, ali grah kao glavna zvijezda spojena s rajčicama, bosiljkom i origanom
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 412
Potrebno vam je
- 400 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 400 g grah, bijeli
- 1 kom luk ,crveni
- 3 režanj češnjak
- 400 g pelati
- 0.50 mala žlica origano
- 0.50 mala žlica list bosiljka
- 1 grančica bosiljak, vezica
- ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Pileća prsa marinirajte u soli, papru i maslinovom ulju.
- Na malo maslinova ulja popržite nasjeckani luk, dodajte češnjak i promiješajte. Luku dodajte isprani i ocijeđeni grah i nasjeckane pelate. Začinite sa suhim origanom, suhim listom bosiljka, soli i paprom, pa pustite da se pirja 15 minuta.
- Pileća prsa ispecite na grill tavi.
- U posudu posložite pileća prsa, prekrijte ih umakom od graha i rajčice i pospite svježe nasjeckanim bosiljkom.
Piletina kao baza, ali grah kao glavna zvijezda spojena s rajčicama, bosiljkom i origanom