Za pripremu popečaka od piletine potrebno ti je oko 45 minuta, a osim piletine trebat će ti riža, jaja i češnjak
Djeca jako vole piletinu, no ni odraslima nije mrska. Od nje se mogu pripremiti uistinu vrlo različita jela tako da ti piletina baš nikad neće dosaditi.
Zato i mi donosimo novu ideju - za popečke od piletine, koje će se svima svidjeti. Također, moći ćeš ih lako zapakirati i ponijeti na posao. Ili još bolje - plažu!
Popečci od piletine odlično prijaju uz salatu
foto: Ira G /Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Popečci od piletine
12 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Mljeveno meso - piletina
500
g
Češnjak
2
režanj
Mladi luk
2
kom
Riža
1
šalica
Jaje
2
kom
Brašno
4
žlica
Suncokretovo ulje
4
žlica
Sol
Svježe mljeveni crni papar
Postupak
Pomiješaj meso, češnjak, papar, sol i mladi luk. Ostavi 30 minuta u hladnjaku.
Za to vrijeme skuhaj rižu u obilno posoljenoj vodi, dobro ocijedi i pomiješaj s ostatkom smjese.
Oblikuj polpete pa ih uvaljaj u brašno pa u umućena jaja (možeš dodati i sjemenke sezama) te ih prži na laganoj vatri na ugrijanom ulju, oko pet minuta sa svake strane.