gastro postao
U kišnim jesenskim danima ugrijte se pilećim curryjem sa zanimljivom kombinacijom začina
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 206
Potrebno vam je
- 500 g pile (crno meso - batak, zabatak)
- 250 g grašak zeleni, u zrnu
- 1 dl kokosovo mlijeko
- 2 dl pelati
- 1.50 šalica riža, polirana (ili brašno )
- 2 mala žlica gustin
- 2 mala žlica curry
- 0.50 mala žlica crvena paprika
- 1 mala žlica kurkuma
- 1 prstohvat čili u prahu
- sol
- papar
- ulje maslinovo
Priprema
- Meso pilećih bataka i zabataka posolite, popaprite i pospite gustinom, dobro promiješajte i ostavite sa strane.
- Rižu skuhajte prema uputama na pakiranju.
- Curry prah pomiješajte sa kurkumom, crvenom paprikom i chillijem.
- Na maslinovom ulju popržite meso, dodajte začine i lagano ih prepržite. U meso dodajte grašak, dobro promiješajte i podlijte s pelatima. Kuhajte 15 min na laganoj vatri pa dodajte kokosovo mlijeko, kuhajte još 5-10 min dok meso i grašak ne omekšaju.
- Poslužite s kuhanom rižom.