Recepti 13. listopada 2014.

Pileći gulaš

Pileći gulaš
gastro postao gastro.24sata.hr
Pileći gulaš bilo je jedno od omiljenih jela Abraham Lincolna, a svoj izvanredan okus postiže kuhanjem mesa u vlastitom soku

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 271

Potrebno vam je

  • 2 žlica ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 8 g pile (crno meso - batak, zabatak)
  • 2 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 120 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 4 režanj češnjak
  • 4 kom krumpir, mladi
  • 2 mala žlica ružmarin
  • 1.50 dl vino bijelo
  • 3 dl pileći temeljac
  • 1 list lovorov list
  • 4 kom luk kozjak

Priprema

  1. Luk kozjak i češnjak oljuštimo. Kozjak tanko narežemo, a češnjak zgnječimo. Krumpir ogulimo i narežemo na komadiće. Gljive obrišemo.
  2. Zagrijemo ulje u dubokoj tavi. Posolimo i popaprimo brašno pa pospemo njime komade piletine (4 batka, 4 zabatka) i pržimo ih, često okrećući, na vatri srednje jačine. Izvadimo iz tave i odložimo. Narežemo gljive.
  3. U tavi na ulju popržimo luk 2 – 3 minute, često miješajući. Dodamo češnjak, gljive, krumpire i ružmarin pa pržimo 2 minute
  4. Ulijemo vino, pustimo da zavre i vrije 1 minutu, pa ulijemo temeljac. Ostavimo da ponovno zavre. Vratimo piletinu u lonac, dodamo lovorov list i dobro poklopimo
  5. Smanjimo vatru i lagano kuhamo oko 45 minuta. Izvadimo lovorov list i po potrebi dodamo začine. Poslužimo vruće.

Izvor "Kuhinje svijeta - Francuska kuharica", Mozaik knjiga i 24 sata

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.