Recepti 19. prosinca 2016.

Piletina na kijevski s tajnim sastojkom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Sočna zarolana piletina s mirisom limuna

Ako još niste probali piletinu na kijevski, sada je svakako vrijeme da to učinite! Uz dodatak tajnog sastojka - bijelog vina, pretvorite obična pileća prsa u pravu malu gozbu - dostojnu blagdanskog stola!

Poslužite uz rižoto, krumpir i sezonsku salatu.

Sastojci:

  • 4 komada pilećih prsa (bez kože i kosti)
  • Sol i papar
  • 3 sitno narezana češnja češnjaka
  • 1 svežanj peršina, sitno nasjeckan
  • 2 žlice svježeg timijana, nasjeckanog
  • 8 listića bosiljka, sitno narezanog
  • 1/2 šalice brašna
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 8 žlica maslaca
  • 1 šalica bijelog vina
  • Sok od limuna (pola limuna ocijediti)
  • 8 kriški limuna

Priprema:

  1.  Istući pileća prsa što je tanje moguće i svaki komad prerezati na dva dijela (sada je 8 komada mesa)
  2. Okrenuti mekšu stranu mesa (unutarnji dio prsa) prema dolje i posoliti/popapriti; sve začine podijeliti na 8 dijelova i svaki komad mesa dobro začiniti.
  3. U sredinu svakog komada mesa staviti žlicu maslaca (oblikovati ju u valjak); svaki komad prvo sa strane preklopiti preko maslaca, a onda zarolati meso s gornje strane prema donjoj (čvrsto zarolati meso kako maslac ne bi iscurio)
  4. Svaki zarolani komad mesa staviti u brašno (tako da cijeli komad bude prekriven brašnom) i staviti meso u hladnjak na pola sata.
  5. Zagrijati ulje u posudi za pečenje i ispeći meso sa svih strana (oko 15 minuta je potrebno da se svi komadi dobro ispeku)
  6. Izvaditi meso i uliti vino na istu posudu za pečenje te ga zakuhati (razrijediti umak vodom ako je previše vina) i dodati sok od limuna
  7. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva i peći meso 10 - 15 minuta - dok korica ne postane hrskava i suha
  8. Poslužiti pečeno meso preliveno umakom uz krišku limuna

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.