Recepti 03. listopada 2014.

Piletina na mediteranski način

gastro postao gastro.24sata.hr
Unesite dah španjolske kuhinje u svoj dom!

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 3

Potrebno vam je

  • 2 mala žlica ulje maslinovo
  • 1 šalica vino bijelo
  • 3 režanj češnjak
  • 0.50 šalica luk ,crveni
  • 3 šalica rajčica, crvena
  • 6 kom pile (bijelo meso bez kosti)
  • 2 mala žlica majčina dušica
  • 1 žlica list bosiljka
  • 0.50 šalica masline, zelene, slane konzerv.
  • 0.25 šalica peršin, list
  • sol
  • papar
  • sir tilzit

Priprema

  1. Ugrijte ulje i dvije žlice bijelog vina u tavi. Dodajte piletinu i pržite oko pet minuta. Izvadite je i ostavite sa strane.
  2. Prepržite češnjak pa dodajte luk i pržite nekoliko minuta. Dodajte rajčice i pustite da zavrije. Smanjite vatru i ulijte pola šalice bijelog vina. Kuhajte desetak minuta pa začinite majčinom dušicom i bosiljkom te nastavite kuhati još pet minuta.
  3. Vratite piletinu u tavu i poklopite. Kuhajte dok meso ne bude gotovo. Ubacite masline i peršin. Začinite solju i paprom pa pospite ribanim sirom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.