gastro postao
Pikantna piletina za ljubitelje ljutih jela
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 298
Potrebno vam je
- 400 g pile (cijelo, prosjek )
- 1 kom luk ,crveni
- 400 g rajčica,zelena
- 2 kom čili papričica
- 1 grančica bosiljak, vezica
- 1 čaša vino bijelo
- ulje maslinovo
- sol
- papar
Priprema
- Očistite pile, operite ga i narežite na manje komade. Na ulju popržite sitno narezani luk, dodajte piletinu i bijelo vino i kuhajte dok vino ne ispari.
- Ogulite rajčice i isjeckajte ih na komadiće ; nasjeckajte sitno bosiljak, ljute papričice, dodajte mesu i na kraju dodajte sol i papar.
- Promješajte i kuhajte na slaboj vatri oko 1 sat.