Recepti 13. listopada 2014.

Piletina sa žara u marinadi

Piletina sa žara u marinadi
foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ima li što ukusnije od pilećih prsa na žaru? Marinirajte meso i pripremite najfiniji grill

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 323

Potrebno vam je

  • sol
  • 1 žlica garam masala
  • 1 žlica sok od limete
  • 6 režanj češnjak
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • 0.50 kom luk ,crveni
  • 1 šalica korijander, svježi
  • 2 šalica jogurt (3.2% masti)
  • 1000 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 1 mala žlica svježe mljeveni papar
  • 1 kom đumbir, korijen

Priprema

  1. Svaki komad pilećih prsa (8 komada) staviti između 2 lista masnog papira i istući na 1,5 cm debljine. Zatim svaki komad zasebno staviti u plastičnu vrećicu koja se može hermetički zatvoriti.
  2. Ostale sastojke sjediniti u blenderu i usitniti do glatke smjese. Dobivenu marinadu izliti u vrećice sa piletinom, hermetički zatvoriti i ostaviti u hladnjaku bar 3 sata ili preko noći.
  3. Pripremiti vatru srednje jačine na roštilju, rešetku premazati sa malo ulja. Otresti višak marinade sa piletine te dodatno začiniti sa soli.
  4. Piletinu peći 3-4 minute sa svake strane.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.