Recepti 27. svibnja 2016.

Kakva ideja! Pire krumpir kakav još niste probali

Pire krumpir s češnjakom
gastro postao gastro.24sata.hr
Probajte napravioti svoj omiljeni priilog u nešto drugačijoj verziji

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 341

Potrebno vam je

  • 1000 g krumpir, zreli
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • 2 kom češnjak
  • 1 kom luk ,crveni
  • 3 žlica vrhnje kiselo (10% masti )
  • 4 žlica vlasac ( listovi)
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Kuhati krumpire 15-20 minuta u slanoj vodi dok ne omekšaju.
  2. U međuvremenu, na ulju ugrijanom na srednjoj vatri u tavi debelog dna, 10-15 minuta pržimo češnjak dok ne omekša i postane zlatan.Gotovi češnjak izvaditi i ostaviti po strani.
  3. Na ulje stavljamo luk i lagano dinstamo dok ne omekša (oko 10 min).
  4. U ocijeđene krumpire dodati češnjak, luk i ulje. Dobro izgnječiti da se dobije kompaktna smjesa. Na kraju dodati vrhnje, vlasac i začine i vrlo dobro izmiješati.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.