gastro postao
Probajte napravioti svoj omiljeni priilog u nešto drugačijoj verziji
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 341
Potrebno vam je
- 1000 g krumpir, zreli
- 3 žlica ulje maslinovo
- 2 kom češnjak
- 1 kom luk ,crveni
- 3 žlica vrhnje kiselo (10% masti )
- 4 žlica vlasac ( listovi)
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Kuhati krumpire 15-20 minuta u slanoj vodi dok ne omekšaju.
- U međuvremenu, na ulju ugrijanom na srednjoj vatri u tavi debelog dna, 10-15 minuta pržimo češnjak dok ne omekša i postane zlatan.Gotovi češnjak izvaditi i ostaviti po strani.
- Na ulje stavljamo luk i lagano dinstamo dok ne omekša (oko 10 min).
- U ocijeđene krumpire dodati češnjak, luk i ulje. Dobro izgnječiti da se dobije kompaktna smjesa. Na kraju dodati vrhnje, vlasac i začine i vrlo dobro izmiješati.