gastro postao
Mrkvu, peršin, luk i kim pirjajte za umak koji poslužite s pirjanim svinjskim koljenicama
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 3
Potrebno vam je
- 1000 g svinjska koljenica
- sol
- 2 kom mrkva, crvena
- 0.50 vezica peršin, stabljika
- 2 kom luk ,crveni
- 1 mala žlica kim
- 50 ml alkoholni ocat
- 300 ml voda
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Operite i posušite koljenice pa ih natrljajte solju. Očistite i operite mrkve, a potom ih uzdužno prepolovite ili narežite na deblje ploške. Operite peršin. Očistite luk i razrežite ga na četvrtine. U veću posudu s poklopcem stavite najprije koljenice, a potom mrkvu, peršin, luk i kim.
- Prelijte ih octom i vodom, a potom pirjajte 90 minuta na slaboj vatri. Izvadite koljenice i stavite ih na zagrijan pladanj. Stavite ih na toplo mjesto.
- Protisnite umak kroz cjedilo, a prema potrebi ga malo ukuhajte. Začinite paprom. Poslužite s koljenicama.
Mrkvu, peršin, luk i kim pirjajte za umak koji poslužite s pirjanim svinjskim koljenicama
Izvor Skuhatćute