gastro postao
Izgledom možda podsjeća na krumpir, no batat je gomolj nalik na repu. Kuha se kraće od običnoga krumpira, a idealan je za pripremu kremastih juha, složenca, pita, ali i slatkih jela. U ovom jelu će kobasicama dati jedan slatkasti i kremasti štih.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 797
Potrebno vam je
- 450 g kobasice svinjske
- 1 šalica šampinjoni (uzgojeni)
- 0.50 kom luk ,crveni
- 2 šalica batat
- 0.50 šalica voda
- 1 šalica mozzarella
- 500 g tijesto za savijače
Priprema
- Stavite lim za pečenje u pećnicu i zagrijte je na 200°c. U međuvremenu u tavi popržite meso od kobasica, gljive i luk na srednjoj vatri. Miješajte oko pet minuta pa ocijedite od masnoće koju su pustile kobasice. Umiješajte nasjeckani batat i zalijte vodom. Poklopite, smanjite vatru te kuhajte od šest do sedam minuta ili dok sastojci ne omekšaju.
- Otklopite pa kuhajte još nekoliko minuta dok tekućina ne ispari. Maknite s vatre i umiješajte pola šalice sira. Razvaljaje tijesto i stavite ga u lim za pečenje. Pecite ga oko pet minuta. Izvadite iz pećnice i nadjenite. Pecite 25 minuta, a zadnjih desetak minuta poklopite folijom. Pospite sirom i pecite još pet minuta dok se ne otopi.
Izvor Skuhatćute