gastro postao
Pitu od šljiva nije teško napraviti, jednostavno pomiješajte sve sastojke i stavite je u pećnicu
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 165
Potrebno vam je
- 2 kom jaje kokošje
- 1.50 šalica šećer, kristal
- 2 šalica pšenično brašno, bijelo
- 50 g maslac, neslani
- 1 kom prašak za pecivo
- 1 kom vrhnje kiselo (12% masti)
- 1 dl jogurt (3.2% masti)
- 700 g šljiva
- mljeveni cimet
Priprema
- Jaja pjenasto umutite sa šećerom i maslacem, dodajte vrhnje i jogurt. U smjesu polagano dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo uz konstantno miješanje da vam se ne bi napravile grudice. Šljive operite i prerežite na polovice.
- Smjesu izlijte u posudu za pečenje pita koju ste prethodno premazali maslacem i posuli brašnom. Polovice šljiva posložite na vrh smjese i pospite s malo cimeta u prahu (po želji).
- Pecite na 180°C oko 45 min.